Ajankohtaista

Taskuihin lisää täytettä – uutena viestintäkonsulttina aloittaa Maija Ulmanen

Maija Ulmanen Taskut

Kaikki alkoi siitä, kun Ulmanen kiinnostui opiskeluvaiheessa kaupunkisuunnittelusta ja puurakentamisesta. Kirjoittajaluonto vei hänet kuitenkin aluksi perinteisen printti- kuin verkkomedian maailmaan – henkilöhaastatteluja, uutisia ja tutkivaa journalismia, mutta mihinpä nainen rakennusmontusta pääsisi. Hän huomasi lopulta kirjoittavansa ja suunnittelevansa viestintää rakennusalalla.
–Nöyräksi vetää, kun voi seisoa sen takana, että on oikeasti löytänyt oman substanssinsa, johon voi täysillä uppoutua.

Aikaisemmin tuore viestintäkonsultti on työskennellyt viestintätoimisto Milttonissa, Rakennusliitossa ja viimeisimpänä Lemminkäisellä.
–Rakennusalaa olen saanut nähdä monesta eri vinkkelistä, niin suunnittelupöytien takaa kuin fyysisesti työmaaltakin. Se on antanut hyvät lähtökohdat ymmärtää kokonaisvaltaisesti rakennus- ja kiinteistöalan kehitystä.

–Ydinosaamiseni on hankeviestinnässä ja strategioitten luomisessa. Käsikädessä viestinnän kanssa kulkee tietenkin myös markkinointi.  Tämän tehokaksikon onnistuessa, viesti tulee tavoittamaan oikeat kohderyhmät. Enää tässä ajassa ei kuulusi miettiä, että sosiaalinen media on joku oma pikku osa-alueensa ”tuolla jossain”, vaan se on osa laajaa viestinnällistä ajattelutapaa.

Ulmanen haastaa perinteisiä rakennusalan toimijoita ottamaan teknisestä kehityksestä kaiken irti. Hänen mielestään alalla on huima potentiaali vaikuttaa entisestä enemmän ympäristöön, vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen uusien innovaatioiden siivittämänä.

Taskujen ydinosaamista on vastuullisen viestinnän suunnittelu ja konsultointi. Vahvuuksia ovat markkinoiden ja liiketoiminnan strateginen ymmärrys.

Jaa